Львів. 30 грудня. УНІАН. Начальником Головного управління МВС України у Львівській області, наказом Міністра МВС України, призначено генерал-майора міліції Олександра Рудяка.

Сьогодні перший заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Сергій Черних представив особовому складу міліції області новопризначеного керівника. Офіційне представлення Олександра Рудяка відбулося за участі його попередника на цій посаді генерал-майора міліції Богдана Щура, голови Львівської ОДА Михайла Костюка, міського голови Львова Андрія Садового.

Відео дня

Сергій Черних оголосив Наказ Міністра МВС України  про призначення нового керівника Головного управління МВС України у Львівській області і відзначив, що „Олександр Рудяк має великий організаційний досвід і талант розшуківця”.

У свою чергу Олександр Рудяк подякував за висловлену йому довіру і наголосив на тому, що „ніяких революцій, ні кадрових, ні організаційних - не буде”.

„Ми будемо виконувати покладені на нас обов’язки  - захищати права і свободи громадян”, - наголосив Олександр Рудяк.

Перший заступник Міністра МВС також висловив вдячність Богдану Щуру, якого сьогодні буде представлено начальником Управління МВС України у Волинській області, за роботу і побажав подальших успіхів на новій посаді.

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк, своєю чергою, наголосив на тому, що Львівщина передає на Волинь досвідченого оперативника і  висловив сподівання, що новий очільник міліції Львівщини Олександр Рудяк „принесе у Львівську область вітер спокою, впевненість та стабільність в регіоні».

Довідка. Рудяк Олександр Вікторович народився на Полтавщині 11 березня 1967 року. Генерал-майор міліції. Має дві вищих освіти: педагогічну та юридичну.
Службу у органах внутрішніх справ Олександр Рудяк розпочав з 1992 року на посаді оперуповноваженого карного розшуку Октябрського райвідділу міліції міста Полтави. З червня 1994 року — оперуповноважений у особливо важливих справах Лубенського відділу по боротьбі з організованою злочинністю при УМВС. З травня 2000 року — начальник селищного відділення міліції смт. Градизьк Глобинського РВ. З січня 2001 року Олександр Вікторович очолював Хорольський райвідділ міліції, а з червня 2003 року обіймав посаду виконуючого обов’язки заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з організованими злочинними угрупуваннями та лідерами злочинного середовища УБОЗ УМВС. З липня 2003 року — заступник начальника управління — начальник відділу по боротьбі з організованими злочинними угрупуваннями та лідерами злочинного середовища УБОЗ УМВС. З березня 2004 року Олександр Рудяк відряджений у розпорядження ГУМВС України в АР Крим, де займав посаду першого заступника начальника ГУМВС Криму. З 22 березня 2010 року Олександр Рудяк очолював ГУМВС України в Полтавській області.