В Україні підтопило три області / ДСНС

Після сильних дощів 6 червня у троьх областях України сталося підтоплення десятків населених пунктів.

Читайте такожУ Чернівецькій області внаслідок сильної зливи річка вийшла з берегів, затопивши село

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Відео дня

Так, в Івано-Франківській області було підтоплено 39 житлових будинків, 170 дворогосподарств у 15 населених пунктах на території Косівського, Коломийського, Снятинського, Городенківського та Тлумацького районів. У с. Пістинь Косівського району частково зруйновано житловий будинок та міст через потічок Озірний. У с. Діброва Тлумацького району сталося сходження зсуву на автодорогу державного значення Н-18 Івано-Франківськ-Тернопіль (проїзд транспортних засобів забезпечений). Зруйновано 3 автомобільні переїзди на автодорогах місцевого значення сіл Гордаків, Кічера та Гавриле Косівського району. Станом на 11:00 спостерігалося підтоплення 45 дворогосподарств в смт Заболотів та 10 дворогосподарств в с. Тулуків, без підтоплень житлових будинків. Опади відсутні, рівень води спадає. 

У Херсонській області сталося підтоплення 150 дворогосподарств у с. Нова Маячка Олешківського району. Станом на 11 годину підтоплень житлових будинків не було, залишалися підтопленими 105 присадибних ділянок.

У Кіровоградській області було підтоплено 20 житлових будинків та 48 присадибних ділянок. Станом на 11:00 залишалися підтопленими 2 житлові будинки та 7 дворогосподарств. Рівень води поступово спадає. 

Нагадаємо, після сильної зливи затопило залізничний вокзал у Чернівцях.