У серпні в Україні не буде спеки / galleryua.com, viktort

До більшості регіонів України більше не повернеться спекотна погода. Погрітися на сонечку зможуть лише жителі південних регіонів.

Читайте такожПогода на сьогодні: майже всю Україну накриють дощі з грозами (карта)

Погода в серпні буде залежати від повітряних потоків, які будуть заходити в Україну то з Африки, то з Арктики, розповів "Сьогодні" народний синоптик Леонід Горбань.

Відео дня

З 2 серпня в Україні почнеться похолодання. На півночі температура опуститься до 19-20 градусів. За прогнозом Горбаня, похолодає в Україні лише на три дні, з 2 по 5 серпня. Потім температура буде підвищуватися.

"З 5 серпня температура у північних областях підніметься до 23-24 градусів, а з 8 серпня - до 25-28 градусів. Такий температурний режим буде триматися до 16 серпня. На півдні весь цей час температура утримуватиметься на рівні 29-31 градуса", - додав він.

Друге значне похолодання очікується в 20 числах серпня.

"З 20 серпня прийде друге пониження. Нічна температура буде доходити до 9-11 градусів, а денна триматиметься на рівні 24-27 градусів. А ось заморозків в кінці серпня стовідсотково чекати не варто", - розповів народний синоптик.

За прогнозом Горбаня, дощі пройдуть з 2 по 4 серпня, 16 і 17 серпня, а також з 26 по 28 серпня.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, середня температура серпня-2019 в Україні буде на 1,5-2° вище середніх багаторічних значень.