В Україну йдуть дощі і потепління / фото ua.depositphotos.com

Ще кілька днів в Україні буде сонячно, а ночами морози. З середини тижня погода зміниться. Стовпчики термометрів поповзуть вгору. Місцями потеплішає до +10°...+12°. Однак разом з потеплінням нагрянуть і дощі, литиме практично по всій країні.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 14 лютого, в Україні буде сухо і сонячно, лише в Криму очікується похмура погода. Вночі морози до -6°...-8°, а вдень по всій країні очікується "плюс". Найтепліше буде на південному заході і південному сході, де місцями температура підніметься до +6°...+8°. 

Відео дня
Погода в Україні 14 лютого / фото УНІАН

У вівторок, 15 лютого, із заходу в нашу країну почне заходити хмарність. Ясна і безхмарна погода очікується лише на сході і північному сході України. Буде сухо. Вночі морози очікуються на рівні -2°...-6°, а вдень повітря прогріється до +2°...+6°.

Погода в Україні 15 лютого / фото УНІАН

У середу, 16 лютого, по всій Україні буде невелика хмарність. У західних областях почнуться дощі. При цьому температура почне зростати: на заході та півдні України буде +5°...+8°. На решті території трохи прохолодніше, до +5°.

Погода в Україні 16 лютого / фото УНІАН

У четвер в Україні стане ще тепліше. На заході, на півдні та місцями в центральних областях повітря прогріється до +8°...+12°. На півночі та сході вдень очікується до +5°...+8°. При цьому температура підвищиться і вночі, до +1°...+ 3°, а в західних областях - до +3°...+5°. 

Дощі трохи посиляться. Опади 17 лютого очікуються на заході та півночі України.

Погода в Україні 17 лютого / фото УНІАН

Перед вихідними, 18 лютого, в Україні трохи похолодає. У більшості областей очікується + 4°...+ 6°, на півдні та південному заході буде +6°...+10°. Опади продовжаться. У п'ятницю вони охоплять практично всю країну, за винятком окремих південних областей.

Погода в Україні 18 лютого / фото УНІАН

На вихідних дощі ще сильніше ослабнуть і практично покинуть територію України. Вдень температура триматиметься в межах +5°...+7°, а в суботу на заході очікується до +10°...+12°.

Погода в Україні 19 лютого / фото УНІАН
Погода в Україні 20 лютого / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

14 лютого - День Трифона. Якщо до вечора небо туманне - чекай гарної погоди. Якщо небо зоряне - весна прийде пізно.

15 лютого - Стрітення. У цей день зима зустрічається з весною. Якщо сонце прогляне крізь хмари - до відлиги. Яка погода на Стрітення, такою буде і весна.

16 лютого - день Семена й Анни. Сніг в цей день віщує дощове літо.

17 лютого - день Миколи зимового. Настають Миколаївські морози.

18 лютого - день пам'яті мучениці Агафії, покровительки домашньої худоби. Сьогодні тварини підкажуть погоду. Свиня солому в барліг носить - до сильного холоду, хуртовини.

19 лютого - Вукола Смирнського. Морозно в цей день-весна буде бурхливою, а літо жарким і посушливим.

20 лютого - день Луки, Федора і Порфирія. Якщо в цей день несподівано загримить грім, то в цьому предки бачили пророчий знак, що влітку пропадуть сіножаті.

Вас також можуть зацікавити новини: