Найближчими днями в Україні будуть сильні морози / Фото УНІАН

Найближчими днями в Україні морози будуть тільки посилюватися. Місцями стовпчики термометрів покажуть -15°. Однак ближче до вихідних морози ослабнуть. Протягом тижня в Україні періодично йтиме сніг, місцями - мокрий.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Тиждень в Україні почнеться з морозів до -12°...-17°, найхолодніше буде на заході та півночі країни. 24 січня практично повсюдно очікуються опади у вигляді снігу. Вдень стовпчики термометрів покажуть -3°...-7°.

Відео дня
Погода в Україні 24 січня / фото УНІАН

У вівторок, 25 січня, морози посиляться. Вночі в західних областях буде -9°...-15°, у північних - до -9°...-13°, в центральних - до -8°...-13°, на сході та півдні - до -6°...-9°. При цьому вдень із заходу прийде потепління, там температура підніметься до -1°...+1°. На решті території очікується -2°...-7°.

Погода в Україні 25 січня / фото УНІАН

У середу, 26 січня, сильні нічні морози змістяться в Центр і на схід. Тут стовпчики термометрів опустяться до -9°...-11°. Практично по всій країні очікується сніг. У західних областях ночі стануть помітно теплішими, до -1°...-8°. Днем на Лівобережжі очікується від -3° до -6°, а на заході та Півдні України - від -3° до +1°.

Погода в Україні 26 січня / фото УНІАН

У четвер, 27 січня, температура в Україні буде приблизно на тому ж рівні, що і в середу. Однак опадів стане менше. У більшості центральних областей і на півдні країни буде сухо, очікується невелика хмарність. А на заході очікується сніг, місцями - мокрий.

Погода в Україні 27 січня / фото УНІАН

Перед вихідними, 28 січня, в більшості областей України вже не буде сильних морозів ні вдень, ні вночі. Тріскучі морози до -12° очікуються лише вночі на крайньому сході країни. Вдень же практично повсюдно повітря прогріється до 0°...+2°, а на півдні - до +4°. Скрізь, крім деяких південних областей очікуються опади у вигляді снігу або снігу з дощем.

Погода в Україні 28 січня / фото УНІАН

На вихідних, 29 і 30 січня, в Україні будуть невеликі нічні та денні морози. Так, у суботу вночі очікується від -1° до -4°, а вдень - від -1° до +1°, на півдні - до +4°. А в неділю вночі на півночі, в центрі та на південному сході стовпчики термометрів опустяться до -4°...-9°. Вдень же на Лівобережжі буде -3°...+1°, а на півночі, заході та Півдні України повітря прогріється до +1°...+4°.

Погода в Україні 29 січня / фото УНІАН
Погода в Україні 30 січня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

24 січня - день Феодосія-Весняка. За спостереженнями, відлига 24 січня - до затяжної весни; холоднеча - до важкого посіву ярих. Денна погода також покаже якою буде погода в листопаді.

25 січня - Тетянин день. Якщо в цей день йде сніг - літо буде дощове; якщо сонечко-до раннього прильоту птахів.

26 січня - день Яреми. Якщо кішка дряпає стіни і меблі - буде заметіль. Кішка згорнулася клубком, сховала мордочку - скоро вдарять морози.

27 січня в народному календарі - день святої Рівноапостольної Ніни. Багато зірок в день святої Ніни на небі - чекай снігу в теплий день. Мало зірок - буде хуртовина, негода. Якщо на Ніну піде сніг, то бути рясному врожаю.

28 січня - Павла тебського преподобного. Вітер на Павла - рік буде дощовий. Зоряна ніч 28 січня віщує хороший урожай льону.

29 січня - Петра Вериги. Вороняче каркає в цей день на метелицю. Місяць вночі обгородився хмарами - буде вітер. Мороз вдень на Петра - влітку буде спека. Ніч на передодні Петра ясна, і на небі видно зірки - літо буде врожайне, рік щасливий.

30 січня - Антона-перезимника, так називали преподобного Антонія Великого. Не вір теплу на Антона морозно буде. Антоніна - зимі половина.

Вас також можуть зацікавити новини: