Сьогодні та завтра на заході України буде вітряно / колаж УНІАН, фото REUTERS, Укргідрометцентр

В Україні сьогодні та завтра очікується дуже сильний вітер. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

"Ввечері 21 грудня та протягом доби 22 грудня у західних областях пориви вітру 17-22 м/с, на Львівщині та Івано-Франківщині 25 м/с, на Закарпатті та в Карпатах значні опади", - йдеться у попередженні.

Також синоптики повідомили, що на високогір'ї Карпат очікується сильний сніг, хуртовини, а пориви вітру сягатимуть аж 25-30 м/с.

Відео дня

Через негоду оголошено ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Довідка УНІАН. II рівень небезпечності оголошується, коли погодні умови несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

В Україні на 21 та 22 грудня оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на 22 грудня

У п'ятницю, за даними синоптиків, в Україні буде хмарно з проясненнями. Без істотних опадів, лише вдень на Закарпатті та Прикарпатті очікується сніг, місцями - з дощем, подекуди ожеледь.

Вітер буде переважно південно-західний, 5-10 м/с. Вдень в західних областях місцями пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 20-25 м/с й хуртовина.

Температура вночі становитиме від 4° тепла до 1° морозу, вдень 1-6° тепла, на півдні та південному сході країни вночі 2-7° тепла, вдень 5-10° тепла. В Карпатах вночі стовпчики термометрів покажуть 3-8° морозу, а вдень 0-5° морозу.

Вас також можуть зацікавити новини: