На сьогодні в Україні оголошено штормове попередження / фото ua.depositphotos.com

В Україні через несприятливі погоді умови оголошено штормове попередження. Очікуються грози, град та шквали.

Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Вдень 2 серпня в західних, вдень і в північних, центральних, Одеській, Миколаївській та Харківській областях, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у Києві очікується гроза, а у Київській області вдень гроза, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

В Україні сьогодні очікуються грози, град та шквали / скріншот meteo.gov.ua

Також повідомляється, що сьогодні на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 – 1 метр, без негативних наслiдкiв.

"В мiсцях випадiння значних дощiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку", - попередили рятувальники.

Крім цього, 2 серпня у східних, Київській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У багатьох областях України збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки / скріншот meteo.gov.ua

Негода в Україні

Як повідомляв Погода УНІАН, в Україні напередодні вирувала негода. Через це знеструмленими залишились понад півтисячі населених пунктів у семи областях.

У Львові через падіння дерева у парку загинули хлопець та дівчина, які сиділи на лавці. Відомо, що чоловікові було 20 років, а дівчині - 18 років. Хлопець та дівчина на момент падіння дерева сиділи на лавці. Від отриманих травм вони загинули на місці.