Не всі жителі підтоплених сіл готові до евакуації / фото irk.today

У Чернівецькій області жителі одного з сіл, яке виявилося затопленим і відрізаним від повідомлення, відмовилися від евакуації.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Осачук, передає ТСН.

"Є евакуйовані. Більше 100 осіб, з них 24 дитини. Є така досить несподівана ситуація, коли в Герцаївському районі в селі Лунка 13 домогосподарств, які залишилися відрізаними від твердого сполучення на узвишші, на острові, відмовляються від евакуації. Староста села, і голова громади, і райдержадміністрація, і ДСНС просять, пропонують, але вони відмовляються. Вони посилаються на свій великий досвід повені 2008 року: кажуть, що їх дома не затопить, а якщо і буде підніматися вода, то вони піднімуться на другий поверх", - повідомив Осачук.

Відео дня

Читайте такожВ Укргідрометцентрі розповіли, коли в західних областях припиняться дощі

У Чернівцях, за його словами, критична ситуація склалася на Калинівському ринку, який повністю затопило.

"Критична ситуація на комунальному підприємстві Чернівців - Калинівський ринок. Дві доби підприємці виносили свій товар, вивозили, і зараз тут чергують практично цілодобово, спостерігаючи за тим, як вже до крайніх рядів вода з Прута надходить. Гідрометеорологічний прогноз на після обіду такий, що вода може піднятися на півтора метра і таким чином затопити наступні квартали", - додав голова Чернівецької ОДА.

Чиновник запевнив, що у разі потреби влада готова до евакуації, а соціальні виплати в першу чергу будуть спрямовані в населені пункти, які найбільше постраждали від паводків.

Читайте також"Це рівень стихії 2008 року": Аваков розповів про наслідки паводків на Західній Україні

"Ми обов'язково підтримуємо всіх, у кого яка є потреба. Є велика кількість автобусів у разі необхідності для евакуації. Всі забезпечені продуктами харчування. Особливий контроль і акцент на сім'ях в складних життєвих обставинах. Департамент соціального захисту, в першу чергу, звертає на них увагу, так само соціальні виплати спрямовуються в першу чергу у населені пункти районів, які постраждали", - підкреслив він.

На своїй сторінці у Facebook глава ОДА показав наслідки негоди у двох селах області.

Як повідомляв УНІАН, на Прикарпатті через паводки виявилася затопленою лікарня, в якій лікують пацієнтів з коронавірусом.