Наслідки негоди торкнулися 8 областей України / Фото УНІАН

У західних регіонах України, зокрема в Чернівецькій та Івано-Франківській областях, в результаті негоди підтоплено понад 50 населених пунктів. Ситуація залишається загрозливою, влада готує евакуацію населення.

Читайте такожНа Прикарпатті екстремал спустився водоспадом на каяку під час повені (відео)

Про це в ефірі каналу "Україна 24" розповів радник голови МВС Іван Варченко. За його словами, надзвичайні відомства готуються до того, що погода не покращиться у найближчі дні.

Відео дня

"Сьогодні, завтра і післязавтра, 25 червня, згідно з прогнозами Гідрометцентру, можуть бути опади, які принесуть додаткові ускладнення. Через це - максимальна мобілізація, готовність всієї системи по сотнях населених пунктів у восьми областях, які вже зазнали руйнівних наслідків негоди. Так сталося, що після посушливої весни природа вирішила компенсувати дуже щедро недолік вологи. Ми бачимо, що ситуація залишається загрозливою, радимо людям бути дуже уважними і обережними", - заявив він.

За словами Варченка, в зоні стихійного лиха працюють понад 500 поліцейських і рятувальників.

"Вертольоти ДСНС здійснюють свою роботу, зокрема нові вертольоти, які прийшли в протягом минулого і позаминулого року. Зараз вони працюють, допомагають рятувати людей, евакуювати тварин, автомобілі, які виявилися відірваними від дороги через розмиття шматків траси", - розповів радник міністра.

Він також закликав людей брати з собою цінні речі і попередив, що спроби мародерства будуть жорстко і швидко каратися.

Варченко розповів про підготовку евакуації місцевих жителів.

"Евакуацію готують органи місцевого самоврядування спільно з рятувальниками. Маємо інформацію по Україні про більш ніж 50 населених пунктів, що постраждали так чи інакше. Мова йде про сотні людей, якщо ми говоримо про евакуацію. Мова йде про найбільш постраждалі райони, де людей чекає небезпека", - заявив він.

Нагадаємо, потужний паводок на Буковині пошкодив газорозподільні підземні та надземні газопроводи, внаслідок чого без газу залишилися кілька сіл, а газопостачання Чернівців виявилося під загрозою.

Як повідомляв УНІАН, 24 червня на річці Прут біля Чернівців очікується проходження максимального рівня води високого дощового паводку висотою 680 -730 см над нулем поста, максимальною витратою води в межах 2320-2690 кубометрів у секунду.