Цього тижня в Україні буде тепло, проте подекуди очікуються заморозки / / фото ua.depositphotos.com

Найближчий тиждень порадує українці відносно спокійними погодними умовами з комфортними температурами. Проте місцями пройдуть невеликі дощі, а на сході та півночі ще очікуються заморозки.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Відео дня

За його словами, ближче до середини травня атмосферні процеси як на території всієї Європи, так і в Україні набувають все більш літнього характеру. Завдяки надходженню повітряних мас з боку Балканського півострова та районів Середземного моря температура повітря поступово зростає.

"На фоні переважання поля підвищеного атмосферного тиску та антициклональної діяльності, опади на території нашої країни незначні та випадають лише місцями", - розказав він.

За прогнозом синоптика, протягом найближчого тижня ситуація зі зволоженням та рівнем пожежної небезпеки очікується не дуже сприятливою. Короткочасні дощі пройдуть місцями, а їх інтенсивність буде недостатньою для насичення верхнього шару ґрунту необхідною вологою.

"Температура повітря розподілиться по країні неоднорідно. На Правобережжі очікується цілком літній фон температури, а ось у північних та східних областях все ще буде відносно прохолодно, в окремі ночі із заморозками місцями на поверхні ґрунту", - попередив фахівець.

Нагадаємо, у Київській області оголосили I рівень небезпечності через заморозки на грунті. 

Вас також можуть зацікавити новини: