На вихідних в Україні подекуди будуть опади / фото pixabay

Сьогодні та завтра, 5 березня, погода в Україні очікується вітряною, з невеликими опадами, ожеледицею та коливаннями температури близько "нуля". Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє "Метеопрог".

Синоптик пояснив, що найближчими днями на території нашої країни збережеться стійке зональне перенесення повітряних мас атлантичного походження.

"Під впливом атмосферних фронтів циклону, центр якого пройде через Фінляндію та Балтійське море далі на східну частину Європи, у нашій країні погода очікується теплою та з невеликими опадами у вигляді снігу, місцями з дощем", - каже синоптик.

Відео дня

Крім того, за його даними, посилиться вітер, подекуди з поривами до 15-20 м/с.

"На дорогах і тротуарах більшості областей крім півдня буде спостерігатися ожеледиця", - зазначив він.

Погода 4 березня - прогноз синоптика

У західних областях сьогодні вдень місцями пройде невеликий мокрий сніг, часом з дощем. Місцями пориви вітру досягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря вдень +3...+8 °С, на Закарпатті та Буковині до +10 °С.

У північній частині країни вдень місцями пройде невеликий мокрий сніг із дощем. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря +2...+7 °С.

У центральних областях очікується хмарна погода з проясненнями, без опадів. Температура вдень +5...+10 °С.

На півдні України без опадів, лише у Криму місцями пройде невеликий дощ. Вдень повітря прогріється до +7...+12 °С.

На сході на дорогах подекуди ожеледиця, температура становитиме  +3...+8 °С.

Погода 5 березня

За прогнозом Ігоря Кібальчича, у західній частині вночі пройде невеликий сніг. Вдень без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура повітря вночі -8...-3 °С, вдень -2...+3 °С.

У північних областях очікується невеликий сніг та снігова крупа. Вдень місцями на крайній півночі невеликий мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура повітря вночі -6...-1 °С, вдень -1...+4 °С.

У центральних областях вночі місцями невеликий сніг, мокрий сніг. Вдень без опадів. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень +1...+6 °С.

На півдні країни без істотних опадів, лише вранці та вдень у Криму та місцями у Приазов'ї невеликий дощ. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

У східних областях вночі очікуються невеликі опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу. Вдень сухо. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

Штормове попередження в Україні - прогноз на сьогодні

На сьогодні, 4 березня, в Україні через ускладнення погоди оголосили штормове попередження.

За даними Укргідрометцентру, по всій країні, крім південної частини, очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: