Останній день лютого у Києві виявився напрочуд теплим / фото ua.depositphotos.com

У Києві наприкінці зими були зафіксовані одразу два температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Так, 29 лютого максимальна температура повітря у столиці досягла +12,1°С, що на 2,8 градуси вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

Також середньодобова температура повітря у столиці виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 5,0°С, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°С.

Відео дня

Аномальне тепло у світі - останні дані

За даними синоптиків, лютий-2024 став найтеплішим за всю історію спостережень. Очікується, що це буде дев’ятий поспіль побитий місячний температурний рекорд.

Наслідки глобального потепління фіксуються у різних куточках нашої планети. зокрема, у Японії зарано зацвіли сакури, у Мексиці посеред зими зафіксували аномальне цвітіння культових дерев жаракаранда, яке зазвичай спостерігається не раніше березня. Водночас Техас охопила наймасштабніша в історії штату лісова пожежа, яку не вдається приборкати через високі температури, посуху та сильний вітер.

Вас також можуть зацікавити новини: