В Україну йде аномальне потепління / фото Pixabay

В Україні цього тижня очікується нове аномальне потепління. По всій країні температура підійматиметься до аномально високих позначок, а снігу так і не буде. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

"Новий робочий тиждень в Україні розпочнеться з чергового періоду потужного сплеску тепла по всій країні. 18-20 січня по всій території нашої країни встановиться аномально тепла погода з перевищенням кліматичної норми на 10-15°", - каже синоптик.

За його даними, навіть існує можливість оновлення нових рекордів максимальної температури в різних містах.

Відео дня

Опади, за даними Кібальчича, випадатимуть переважно у вигляді дощу та мряки, місцями з мокрим снігом, а в другій половині тижня знову розпочнеться поступове зниження температури, припинення опадів та зростання атмосферного тиску внаслідок посилення повітряних потоків.

"Ситуація зі сніговим покривом залишиться несприятливою - у більшості областей він буде відсутній, за винятком високогірних районів Карпат", - зазначив синоптик.

В Україну йде нове потепління

Про те, що в Україні очікується аномальне потепління попереджає й народний синоптик Станіслав Щедрін. За його словами, пік потепління припаде на 17-21 січня.

"Поки що очікуємо підйом стовпчиків термометрів вгору, пік потепління - на Водохреще", - каже синоптик Наталка Діденко. Проте, за її прогнозом, орієнтовно з 23-24 січня в Україні очікується наступне похолодання.

Вас також можуть зацікавити новини: