На заході України оголосили штормове попередження / фото УНІАН

У вівторок, 1 вересня, у західних областях України погіршиться погода: очікуються грози, град та шквали. У зв’язку з цим оголошено штормове попередження.

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні без опадів, температура до +35° (карта)

Про це повідомляє Український гідрометцентр

Відео дня

Так, 1 вересня у західних областях грози, місцями град та шквали 15-20 м/с, вранці та вдень у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Волинській областях значні дощі. 

Також зазначається, що через негоду на заході України оголошено І рівень небезпеки, "жовтий".

На заході України оголосили штормове попередження / Укргідрометцентр

Негода в Україні

  • У вівторок, 25 серпня, сильна злива накрила Київ. Негода накрила різні райони столиці з раннього ранку. У Солом'янському районі посеред дороги, затопленої після потужного дощу, застрягла маршрутка. У результаті люди опинилися заблокованими всередині.
  • У другій половині дня 18 серпня Луцьк накрила сильна злива, яка супроводжувалася штормовим вітром. Від надмірної кількості одночасних опадів затопило окремі вулиці міста. І якщо в центральній частині Луцька вони створювали хіба дискомфорт, то в районі вулиці Конякіна, традиційно, розлилася велика калюжа.
  • У середу, 12 серпня, в Одесі пройшов сильний дощ з грозою, який затопив вулиці міста. Через зливи потопи сталися на вулиці Балківській і в районі Пересипу, на Таїровському житловому масиві (зокрема, вулицях Ільфа і Петрова, Академіка Вільямса, площі Незалежності).