Погода на Закарпатті значно погіршиться / фото ua.depositphotos.com

На Закарпатті очікується значне погіршення погоди. Про це попереджає Закарпатський обласний центр з гідрометеорології.

"Починаючи з 16 квітня, у зв'язку з надходженням холодної повітряної маси та проходженням фронтального розділу, очікується різке зниження температур повітря на 8-10°", - прогнозують синоптики.

Якщо вдень 15 квітня по області буде +20°...+25°, в горах подекуди +11°...+16°, то вже 16 квітня температура знизиться до +11°...+16°, в горах - до +5°...+10°, а 17 квітня стовпчики термометрів на Закарпатті покажуть лише +3°...+8°, на високогір'ї температура впаде до 0°...+2°.

Відео дня

За прогнозом, сьогодні ввечері на заході очікуються короткочасні дощі та грози. 16-го квітня очікуються часом дощі, місцями опади будуть знаними, вночі грози. 17-го квітня також часом дощі, вночі місцями значні, а на високогір'ї східної частини області дощі будуть з мокрим снігом. 18-го квітня часом по області дощитиме, в горах місцями опади будуть з мокрим снігом та снігом.

Також сьогодні вдень місцями очікується посилення вітру до 15-20 м/с. Вночі 16-го квітня на більшій частині території Закарпаття пориви сягатимуть 15-20 м/с, місцями - до 25 м/с.

"Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпечності. Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, зв'язку, будівельної і туристично-рекреаційної галузей", - попереджають синоптики.

Негода в Україні 

На сьогодні, 15 квітня, у деяких областях України оголосили І рівень небезпечності через негоду. Зокрема, на Харківщині очікуються пориви вітру до 15-20 м/с. У Львівській області також очікуються шквали до 15-20 м/с, а ще грози та град.

Вас також можуть зацікавити новини: