На цьому тижні на українців чекає приємна погода / фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, найближчий тиждень в Україні буде сухим і теплим. Стовпчики термометрів піднімуться до +22°. На більшій частині території країни дощі почнуться тільки в неділю.

Сьогодні, 19 жовтня, на більшості територій збережеться хмарність з проясненнями або сонячна погода. Сильний дощ очікується тільки в Чернігівській області, на решті території - без опадів. Температура повітря +9°...+17°.

Погода в Україні на 19 жовтня / фото УНІАН

У вівторок, 20 жовтня, по всій Україні - мінлива хмарність. Без опадів. По всій території країни температура повітря складе +9°...+16°. 

Відео дня
Погода в Україні на 20 жовтня / фото УНІАН

У середу в Україні трохи потеплішає. Стовпчики термометрів в декількох областях піднімуться до +18°. Без опадів.

Погода в Україні 21 жовтня / фото УНІАН

У четвер, 22 жовтня, в Україні значно потеплішає. Навіть у західних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +18°. На всій території - хмарно з проясненнями.

Погода в Україні 22 жовтня / фото УНІАН

У п'ятницю, 23 жовтня, найтепліше буде на півдні та сході. Повітря прогріється до +20°...+22°. Без опадів.

Погода в Україні 23 жовтня / фото УНІАН

У суботу, 24 жовтня, у деякі західні області України прийдуть дощі. На решті території збережеться хмарна погода з проясненнями. Температура +13°...+21°.

Погода в Україні 24 Жовтня / Фото УНІАН

У неділю дощі з західних регіонів перейдуть на північ і в центр. Невелика хмарність спостерігатиметься практично на всій території країни. Повітря в цей день прогріється максимум до +19°.

Погода в Україні 26 жовтня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень 19-25 жовтня

19 жовтня — Фоми Фома ломить засіки, все бери задарма. На безлюддя і Фома дворянин. Перший сніг сухий - буде хороше літо.

20 жовтня — Сергія мученика. Cергей інеєм трави, а Матрона (22 листопада) зими повернути не дає. Якщо хороша погода, то стояти їй три тижні (до 10 листопада). Денний сніг не лежить, а перший міцний сніг випадає вночі. Якщо земля вкриється сніжком, то через місяць бути справжній зимі. Цього дня сікти капусту — то довго буде смачною і довго зберігатиметься. У цей день спочатку годують худобу і тільки після цього снідають самі. Піч розтоплює молодший член сім'ї, тоді взимку в будинку не буде зимно. Жінки в цей день одягають нові хустки. Існує прикмета: хто на Сергія новою хусткою голову покриє, у того весь рік голова не болітиме. Вагітні жінки молили Бога, щоб не народити в Сергіїв день, тому що пологи в цей день бувають важкі. Якщо випаде сніг, коли дерева ще листя не скинули, він скоро розтане.

21 жовтня — Трифона і Пелагії преподобних. Після Трифона-Пелагії все холодніє. Трифон шубу чинить, Пелагія рукавиці шиє.

22 жовтня — Якова Алфеєва Апостола. Білий сніг на Якова — на добро. З Якова студеного холод крилами махає. Не той сніг, що мете, а той, що зверху йде. Якщо на Якова випаде перший сніг, то до зими ще сорок днів.

23 жовтня — Євлампії Якщо на Євлампія "ріжки" місяця на північ — буде незабаром зима, і буде вона сувора, сніг ляже на суху землю. Куди "ріжки" місяця покажуть, звідти будуть дути вітри. На Євлампія "роги" місяця на північ — бути скорій і суворій зимі, сніг ляже по сухому; на південь — скорої зими не чекай, буде грязь, сльота, осінь снігом не вмиється, в білий жупан не причепуриться. На Євлампія "роги" місяця вказують на ту сторону, звідки бути вітрам.

24 жовтня — Філіпа, Теофана. Місяць на Філіпа в тьмяній серпанку — до негоди (снігопаду). Ясний місяць — провісник морозу. Вітер подув з північної сторони — до великих холодів. Пізній листопад — до суворої і тривалої зими.

25 жовтня — Прова, Андроніка Коли в цей день сніг випаде і не розтане, то гарний весняний урожай забезпечений. Народні прикмети говорять, що в цей день не можна прати, білити, перини вибивати, квас ставити, сваритися з людьми, штовхати тварин, особливо гадати на картах. Не ображай нікого на Прова — не буде самому щастя ніякого. У цей день на стукіт у двері не питають "Хто там?", щоб хвороба і біда в будинок не завітали. Можна поспостерігати за зірками: якщо їх багато на небі, наступного року буде багатий урожай гороху. Яскраві зірки говорять нам, що морозна погода настане незабаром, а тьмяні передбачають відлига.

Вас також можуть зацікавити новини погоди: