Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує заморозки в Україні / колаж УНІАН

Кілька днів як в Україну прийшло тепло, що не може не радувати. Втім, найближчим часом погода зміниться. Як саме - у коментарі Погода УНІАН розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. 

Він зазначив, що протягом кількох останніх днів в Україні було тепле африканське повітря: "Зараз у нас, як для квітня, аномально тепла погода. Вона пов'язана із виносом теплого повітря з Африканського регіону. Але вже 3 квітня ситуація у нас в країні зміниться внаслідок того, що синоптичні процеси зміняться і повітряні потоки будуть переважати з північного заходу".

Кібальчич пояснив, що тепле повітря з Африки залишить територію України.

Відео дня

"Замість нього надійде більш холодне, скандинавське повітря. Воно рухається поступово на нашу територію. І починаючи із західних та північних областей, температура знизиться. В середньому на 5-10 градусів, це стосується як нічної, так і денної температури".

У деяких регіонах України навіть можливі короткотривалі заморозки, каже синоптик. 

"Стосовно заморозків, то в період з 4 по 6 квітня вони найбільш ймовірні у північних, центральних та місцями східних регіонах. Але поки що складно сказати, наскільки вони будуть інтенсивні. Проте, якщо у нас буде переважати малохмарна погода, то вночі можливе зниження температури, особливо у низинних місцевостях, вздовж річок, озер, на території ярів. Там буде прохолодніше. Це може бути зниження до 0...-3 градусів", – говорить Кібальчич.

Втім, за словами синоптика, холодна погода триватиме недовго – зовсім скоро до України повернеться тепло. 

"Ближче до вихідних температура знову підвищиться як вдень, так і в ночі. У деяких районах вона фіксуватиметься на +20 градусах. І заморозків та сильних похолодань вже не буде", – підсумовує Кібальчич. 

Похолодання в Україні - деталі

Нагадаємо, раніше синоптик Наталка Діденко повідомляла, що 2 квітня похолодання очікується у західних областях, а вже 3 числа - у більшості областей України.

За даними синоптика Наталії Птухи, перші два дні квітня будуть комфортними. Потім прийдуть атмосферні фронти, тому часом дощитиме, а попри похолодання температура  залишиться переважно плюсовою.

Вас також можуть зацікавити новини: