Аномальне тепло в Україні триватиме аж до перших чисел квітня, але будуть і дощі /  колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Усі ми любимо і чекаємо на теплу погоду. Кажуть, кінець березня буде аномально теплим. Чи варто очікувати якихось аномалій і у квітні, і яка взагалі погода очікується? Про це у коментарі УНІАН розповіла синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

Вона зауважила, що наприкінці березня дійсно очікується підвищення температури. "Саме цього тижня у нас повітряні потоки з північно-західних зміняться на південно-східні. Тобто з’явиться південна складова, надійде більш тепла повітряна маса. І відповідно, температурні показники підвищаться до приємних, комфортних весняних температур", - розповіла синоптик.

Птуха додала, що найвищі температури очікуються саме в останні дні березня – 29-30 числа. Зокрема, 29 березня у денні години буде +13...+19 градусів, а 30-го числа – 16...22 градуси тепла, а на заході країни – подекуди до 24 градусів.

Відео дня

Водночас на узбережжі морів буде ближче до 16-18 градусів тепла, адже роль там відіграє водна поверхня, яка не так швидко прогрівається, як повітря.

"Але решта територій у нас з такими високими значеннями температури. І, в принципі, в цих межах воно збережеться до 2 квітня орієнтовно. Буде утримуватися така погода тепла", - сказала Птуха.

Вона розповіла, що 29 березня проходитиме атмосферний фронт, через який буде хоч і тепло, але з дощами по території України.

"А ось 30-го в нас без опадів і 31-го, в принципі, і 1-го числа, і до 2-го числа утримається ось така комфортна погода. Але 2-го вже почнуть надходити атмосферні фронти з північного заходу, які дещо знизять температурні показники, але не критично, залишаться вони в плюсових значеннях. Як в денні, так і в нічні години. Трішки більше буде хмарності і часом розпочнуться дощики", - розповіла експерт.

Птуха зауважила, що детальніше говорити про квітень поки складно. "Перші два дні – комфортні. Потім у нас атмосферні фронти із заходу будуть надходити і часом дощитиме. Але температури переважно плюсові залишаються", - сказала вона.

Також на запитання щодо погоди саме в Києві у цей період, синоптик зазначила, що поки говорити можна лише про найближчі п’ять днів.

Так, найтепліший день у столиці очікується 30 березня – 18-20 градусів тепла. Схожа картина буде 31 березня та 1 квітня – до +20 градусів.

"Але 2-го числа очікуємо на зниження. Не кардинальне. Але градусів десь на п’ять, можливо, буде нижче. Тобто вже, якщо там було 15-20 в денні години, то буде вже, може, 10-15. І часом дощик, і хмарність. Але 30-те, 31-ше і 1-ше – насолоджуємося комфортною і теплою погодою", - сказала Птуха.

Потепління в Україні

Нагадаємо, синоптик Ігор Кібальчич прогнозує аномально теплу погоду в Україні на кінець березня. ЗА його даними, на вихідних, 30 та 31 числа, у багатьох областях можливе встановлення температурних рекордів. 

Вас також можуть зацікавити новини: