Ночі в Україні ставатимуть вже прохолодними / фото УНІАН

Найближчого тижня погода в Україні буде переважно сухою та доволі комфортною, але ночі стануть прохолоднішими. Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Зараз синоптична ситуація трохи змінюється, і, відповідно, такої спеки, як у нас була кілька днів тому, ми не очікуємо. Вже більш помірна повітряна маса до нас буде надходити. Ми це вже всі відчули із початком вересня. Спека відступила, температурні значення помірні і доволі комфортні", - каже синоптик.

За її даними, із заходу на Україну впливатме антициклон. Повітряні потоки будуть змінюватися протягом наступних кількох днів на північно-західні. Швидкості очікуються помірні, 5−10 метрів за секунду. "Але завдяки тій північній складовій трошки свіжіше повітря буде до нас надходити. Тому якихось надто високих значень температур ми не очікуємо", - каже Наталія Птуха.

Відео дня

"Ночами вже відчуємо легкий подих осені: +10…+15 градусів очікується у нічні години у більшості областей. Але по півдню та південному сходу ще завтра, наприклад, нічна температура залишається в діапазоні +14…+19. Потім так в нічні години буде лише на півдні. А в денні години у більшості областей у нас від завтра в межах +21…+26. На півдні, південному сході +25…+30. Тобто на півдні +30 ще може бути, і така літня погода буде утримуватися", - спрогнозувала синоптик.

Трохи прохолодніше, за прогнозом синоптика, може бути 7 вересня на північному сході в денні години - там очікується +19…+24.

"8-9 вересня ночі ще прохолодніші: +8…+14, але на узбережжі морів до +18 градусів. В денні години стабільно залишається +23…+27. На північному сході та сході країни вночі +15 градусів, а в денні години +17…+23. Якщо вдягатися відповідно, то доволі комфортна така вереснева погода", - прогнозує Наталія Птуха.

За її словами, такою буде ситуація до кінця тижня, можливо, навіть, на початку наступного тижня. 

Погода у вересні

Загалом, за її даними, вересень за середньомісячними показниками може бути на 1−2 градуси вище за кліматичну норму.

"За попереднім прогнозом, який є на сьогодні, впродовж першої половини вересня Україна перебуватиме під впливом високого тиску, тобто антициклон переважно буде впливати. Можливо, погода трошечки буде чергуватися, але загалом переважатиме поле підвищеного тиску, що забезпечить нам таку спокійну погоду без опадів, і температурні показники будуть доволі комфортні", - резюмувала фахівець.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, вересень 2023 в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму. водночас кількість опадів очікується у межах кліматичної норми.

Вас також можуть зацікавити новини: