Синоптик розказав, коли в Україні потеплішає / фото pixabay

Найближчого тижня в Україні очікується поступове підвищення температурного фону у більшості областей. Періодично будуть відмічатися опади у вигляді снігу, мокрого снігу, часом з дощем, а у низці областей очікується відлига. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

"Аномально холодна погода, яка встановилася в нашій країні наприкінці першої декади січня, поступово зміниться на більш м’яку з помірними нічними морозами, а на південь та схід прийде справжня відлига з дощами, туманами та додатною температурою", - повідомив синоптик.

Він пояснив, що потепління відбудеться внаслідок зміни атмосферної циркуляції та переважання південно-західних вітрів.

Відео дня

Так, за його прогнозом, сьогодні погодні умови в Україні визначатиме поле зниженого атмосферного тиску. У більшості областей очікується сніг, подекуди помірний. У Криму та Приазов'ї пройде мокрий сніг та дощ. У Карпатах очікується значний сніг. На дорогах більшості областей утримається ожеледиця. Температура повітря вдень -3...+2 °С, у Криму та Одеській області повітря прогріється до +2...+7 °С.

"У вівторок, 16 січня, хвильове збурення на холодному фронті спричинить помірні, місцями значні опади в центральних, південних, східних та Сумській областях. У Криму, Приазов'ї та на Донбасі переважно дощі. У західних областях невеликий сніг. Подекуди в Україні тумани", - прогнозує Ігор Кібальчич. Швидкість вітру у вівторок посилиться до 7-12 м/с, вдень місцями пориви сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень на Лівобережжі -1...+4 °С, на решті території 0...-5 °С.

У середу, 17 січня, вночі очікується невеликий сніг у північних, східних областях та у Карпатах. Вдень в Україні буде без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер ослабне до 5-10 м/с. Температура повітря вночі -7...-12 °С, подекуди спаде до -13...-16 °С. Вдень очікується -2...-7 °С, а у південній частині та у Криму буде -1...+4 °С.

Відлига в Україні

Раніше Ігор Кібальчич повідомляв, що відлига на більшій території нашої країни очікується лише наприкінці другої декади січня. За його даними, у ці дні очікується більш стійке зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади змішаної фази.

Вас також можуть зацікавити новини: