У Києві зафіксовано новий температурний рекорд / фото УНІАН

У Києві другий день поспіль тривають температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Як повідомляється, 31 жовтня у столиці максимальна температура повітря після полудня досягла +21,7°С. Це на 1,2°С вище попереднього рекордного показника, який було зафіксовано цього дня у 1926 році.

Погодні рекорди у Києві

Нагадаємо, що 30 жовтня аномальне тепло у Києві також встановило температурний рекорд. Зокрема, максимальна температура повітря у цей день досягла +20,6°С. Це на 2,3°С вище попереднього рекордного показника 2013 року.

Відео дня

Загалом у столиці з початку року вже зафіксовано понад 40 температурних рекордів.

28 жовтня у Києві зафіксували рекордно сильний вітер. У цей день через територію України переміщувався циклон "Armin", який і спричинив негоду. Зокрема, у столиці максимальна швидкість вітру досягла рекордних 20 м/с (72 км/год), що повторило попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване у 1969 році. У цей день рекорд швидкості вітру також зафіксували у Барищівці. 

Загалом жертвами негоди в Україні стали чотири особи: у Фастівському районі загинув 61-річний чоловік, ще двоє чоловіків загинули у Києві. Також одна людина загинула на Дніпропетровщині.

Вас також можуть зацікавити новини: