Вітер у Києві повторив рекорд 1969 року / фото REUTERS

У Києві був зафіксований рекорд максимальної швидкості вітру. В останній раз такий вітер у столиці був у 1969 році. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень, 28 жовтня у столиці максимальна швидкість вітру досягла рекордних 20 м/с (72 км/год), що повторило попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване у 1969 році.

В Укргідрометцентрі пояснили, що 28 жовтня через територію України переміщувався циклон "Armin", який прийшов з Атлантики та під впливом його атмосферних фронтів було зафіксовано пориви вітру зі швидкістю 17-23 м/с, в Баришівці Київської області - 25 м/с.

Відео дня

Це, як повідомлялося, призвело до значних руйнувань. Фасади будинків, рекламні щити, автомобілі та дерева постраждали від сильних поривів вітру. На жаль, не обійшлось і без людських жертв.  

Пориви вітру у Київській області 28 жовтня / фото Укргідрометцентр

Негода в Україні - що відомо

Днями Україною прокотилася негода, яка наробила лиха у багатьох областях. 

Внаслідок негоди в Україні загинули чотири людини. Зокрема, у Фастівському районі Київської області негода забрала життя 61-річного чоловіка. Ще двоє чоловіків загинули у Києві. Також одна людина загинула у Дніпропетровській області.

Вас також можуть зацікавити новини: