У лютому можливі "погодні сюрпризи" / фото ua.depositphotos.com

До кінця місяця погода в Україні буде мінливою, чекати на весну поки не слід.

Про це в ефірі "Радіо НВ" розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"Температури зараз підвищені, вище норми. Але розслаблятися ще рано, тому що все ж це навіть не середина лютого, ми наближаємося до його середини. Ми знаємо, що лютий, навіть Березень, можуть мати всілякі погодні сюрпризи, перехідні місяці, їм це властиво", - говорить вона.

Відео дня

За словами експерта, найближчими днями по Україні буде проходити атмосферний фронт з північного заходу. Його наслідком стане мокрий сніг, подекуди - з дощами.

"Неприємна така фаза опадів, незрозуміла, тому що температура все ж уночі переважно буде нуль, трохи вище нуля, тому й опади переважно будуть такі, змішана фаза, як ми говоримо. І це може бути навіть налипання мокрого снігу, вночі в Карпатах сильний сніг може бути. І тільки в південній частині, а вдень і в західних областях переважатиме погода без істотних опадів", - говорить Птуха.

На понеділок, 14 лютого, синоптик прогнозує більш комфортну погоду - з проясненнями, без дощу і снігу.

"Але в такій ситуації можуть повертатися нічні морози, тому вночі буде дещо прохолодніше, негативні значення температури. Не сильні, але все одно потрібно взяти це до уваги. А в денні години буде плюсова температура", - розповіла вона.

Таке представник Гідрометцентру попередила про можливу ожеледицю на дорогах.

Нагадаємо, згідно з попередніми розрахунками метеорологів, у другій половині місяця, після 14 лютого, в Україні посиляться морози. Але в кінці зими, після 25 лютого, погода знову зміниться. Метеорологи кажуть, що з цього моменту весна поступово почне вступати в свої права - стовпчики термометрів знову поповзуть вгору.