Найближчим часом в Україні буде прохолодно / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні та у неділю, 4 вересня, в Україні очікується холодна погода, місцями пройдуть дощі. Загалом найближчим часом на погоду в Україні впливатиме холодна повітряна маса арктичного походження.

Такий прогноз на вихідні оприлюднив счиноптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Він пояснив, що на територію нашої країни надходитиме холодне повітря зі Скандинавії та Півночі Європи. Холодна повітряна маса арктичного походження визначатиме погоду в більшості областей також у наступні дні.

Відео дня

"На додаток до цього, розвиток фронтальної хвилі над Балканами та її зміщення у північно-східному напрямку призведе до ущільнення хмарності та випадання опадів у суботу та неділю у більшості регіонів України, що лише додасть дискомфорту та створить відчуття глибокої осені", - поередив він.

За даними синоптика, середньодобова температура повітря очікується нижче за норму на 4-6 градусів.

Так, за його прогнозом, 4 вересня у західних областях України буде без опадів. Температура повітря вночі +4…+9, подекуди в пониженнях рельєфу до +2; вдень +18...+23.

На півночі України без опадів, лише на півдні Сумської області вночі пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +3...+8, вдень +17...+22.

У центральній частині вночі місцями пройде дощ, вдень буде сухо. Температура повітря вночі +8…+13, вдень +17…+22.

На півдні України вночі місцями пройде дощ, вдень без опадів. Температура повітря вночі +11...+16, вдень +18...+23.

У східних областях вночі та в першій половині дня очікується дощ, місцями сильний. Вдень без опадів. Температура повітря вночі +6…+11, вдень +16…+21.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, до кінця вересня підвищення температури в Україні чекати не варто. Однак і потім літнього тепла теж не буде.

Вас також можуть зацікавити новини: