В Україні до неділі опади не очікуються / фото pixabay.com

В Україні до найближчої неділі опади не очікуються.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, сказано, що "спокійну та малохмарну погоду в України продовжує забезпечувати висотний антициклон LIOBA з північного сходу, тому до неділі про опади навіть не згадуємо".

Відео дня

"Особливість завтрішньої доби полягатиме у тому, що антициклон дещо змінить своє положення та конфігурацію і вітер стане переважати з північного сходу, тобто почне надходити прохолодніша повітряна маса. Особливо це буде відчутно вночі, коли у деяких регіонах стовпчики термометрів вже опускатимуться нижче 0°", - йдеться у повідомленні.

Також звертається увага, що починаючи від 7 жовтня, якщо температури повітря та поверхні ґрунту будуть знижуватися до 0°С і нижче, то це вже буде мороз, а не заморозки.

Читайте такожВ Україну мчить похолодання: температура впаде нижче +10° (карта)

Завтра, 8 жовтня, в Україні невелика хмарність, без опадів.

Вітер східний, північно-східний, 7-12 м/с. У південно-східній частині та місцями у західних областях пориви вітру 15-20 м/с.

Температура вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 10-15° тепла. На Закарпатті вночі 1-6° тепла, вдень 13-18°.

Нагадаємо, в Україні оголосили штормове попередження. Завтра, 8 жовтня, очікується потужний вітер з поривами 15-20 м/с. Негода вируватиме у південно-східних областях. Зокрема, у Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях оголошено I рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: