Прогноз погоди на лютий / Фото ua.depositphotos.com

Цього року температура в лютому буде в межах норми, а от опадів у деяких регіонах України буде менше звичайного.

Про це "Сегодня" розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його словами, в лютому-2022 випаде на третину менше опадів, ніж у січні: в середньому 22-40 мм в Карпатах, в Закарпатті та в горах Криму місцями до 75 мм.

Відео дня

"У перерахунку на "чистий" сніг - приблизно 22-40 сантиметрів в середньому по країні, до 75 сантиметрів в горах. Для рівнинної місцевості це в межах норми, для гористої - менше норми, в колишні роки снігу там насипало в лютому понад 100 міліметрів", - розповів фахівець.

За його даними, в лютому середньомісячна температура повітря буде від 0 до -4°, на високогір'ях Карпат - до -6°, що близько до норми. На півдні Одеської області, а також у Криму та Закарпатті очікується до +4°.

Читайте такожПо всій Україні оголосили I рівень небезпечності: що сталося (карта)

Водночас синоптик каже, що лютий цього року буде зимовим місяцем, передчасного настання весни чекати не варто.

"Якщо температура в лютому прогнозується в межах норми, то і зима в цьому місяці не закінчиться. Розрахунки показують: лютий буде зимовим місяцем. Поки ми не бачимо, що середньодобова температура в лютому стійко перейде через нуль градусів у бік підвищення", - розповів синоптик.

Нагадаємо, за даними порталу Wisemeteo, цього року лютий у Києві обіцяє бути дуже холодним і сухим.  Згідно з прогнозом, середня температура місяця буде близько -5°C, як і в лютому минулого року. "Мокрих" днів у лютому 2022 року в Києві не очікується. Опади в цьому місяці будуть практично відсутні.

Вас також можуть зацікавити новини: