Годжес вважає, що вирішенням ситуації на Донбасі повинна займатися дипломатія \  lc.nato.int / news.ibox.bg

Генерал Бен Годжес, який планував американські військові операції в Іраку і Афганістані, розповів про свою точку зору з приводу введення миротворців ООН на Донбас.

Читайте такожНадання "Джавелінів" посилить позицію України на переговорах по Донбасу - американський генералКрім цього, в інтерв'ю виданню "Новое время" він підкреслив, що нерідко саме український істеблішмент робить свою країну вразливою для Росії.

Ходжес вважає, що рішення війни на Донбасі має бути не військове, а дипломатичне. "Росія занадто багато інвестувала в цю війну і тому не піде з території Донбасу швидко і легко. Вважаю це буде довгий процес", - зазначив він.

Відео дня

Щодо миротворчої місії ООН на Донбасі генерал сказав, що спецпредставник США по Україні Курт Волкер зробив дуже хорошу роботу. Однак, на думку генерала, якими будуть сили ООН і як вони будуть виглядати - це не головне питання. "Питання номер один - ми повинні переконатися, що все повністю узгоджено і всі добре розуміють, що завдання миротворців - не відвоювати зайняту Росією територію, а реально принести мир на окуповану частину України. Це важливо. Крім того, якої б не були національності миротворці, вони повинні бути дуже і дуже професійними і встояти від провокацій з боку сепаратистів", - зазначив американський генерал.

Також Годжес підкреслив, що Україна повинна виправдати підтримку і довіру, надану їй після вторгнення Росії. На його думку, хоча українська влада говорить про своє прагнення до ЄС, однак "українські державні інститути не дуже-то відповідають цінностям Заходу, а часто ще й роблять Україну вразливою до дій Росії".

Щодо перспективи членства в НАТО Годжес зазначив, що "важливо, щоб Україна, як держава, продемонструвала повагу до цінностей Заходу".

Повну версію інтерв'ю з Беном Годжесом читайте в новому випуску журналу "Новое время" від 23 лютого 2018 року.