Біля Генконсульства перебуває значна кількість працівників поліції / фото УНІАН

У Львові активісти ВО «Свобода» і «Правого сектору» проводять пікет біля будівлі Генерального консульства Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 50 учасників акції тримають червоно-чорні стяги ОУН, прапори із символікою ВО «Свобода», державні прапори України, а також плакати з написами: «Жодного голосу окупанту», «Ласкаво просимо в пекло», «Крим – це Україна», «Чемодан-вокзал-Росія».

Вони також встановили два намети червоно-чорного кольору та із символікою «Національного корпусу».

Відео дня

Біля Генконсульства перебуває значна кількість працівників поліції.

Як повідомила УНІАН речник Нацполіції області Світлана Добровольська, наразі порушень громадського порядку не зафіксовано.

Читайте такожЗолотий Путін, ведмідь і балалайка: активісти блокують вхід до посольства РФ у Києві (фото, відео)

Як зазначив у коментарі УНІАН один з учасників акції, активісти «мають намір не допустити на виборчу дільницю бажаючих проголосувати на президентських виборах у РФ, оскільки в Україні агресор не повинен отримати жодного голосу на виборах».

Станом на 10.30, до виборчої дільниці генерального консульства РФ у Львові не прийшло жодної людини - громадян РФ - з наміром проголосувати.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 18 березня режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України – в Києві, Харкові, Одесі та Львові – не передбачатиме доступу до цих об’єктів громадян РФ для голосування на виборах.

У Міністерстві закордонних справ України назвали свідомою та скоординованою позицією української влади щодо недопущення 18 березня росіян в дипломатичні представництва РФ на території Україні, тому що проведення виборів президента Росії в Криму грубо порушує міжнародне і українське законодавство.