REUTERS

Книга може з'явитися в школах окупованого півострова вже наступного навчального року, повідомляє російська служба BBC.

Посібник (статус підручника йому може пізніше присвоїти міністерство освіти та науки Росії) буде розповідати про історію кримських татар з найдавніших часів до сучасності.

Підготовка цього посібника пов'язана з анексією Криму Росією в березні цього року.

Відео дня

Крім політичних, цей проект супроводжують і наукові суперечки.

Читайте такожТуреччина готова надати свою територію для Курултаю кримськотатарського народуНизка вчених вважає, що кримські та казанські татари належать до різних етносів. Однак в Академії наук Татарстану вважають інакше.

"Кримські татари завжди були частиною великої родини татарського народу. Були татари завжди з Росією? На це питання учні нехай дадуть відповідь самі, почитавши джерела. Для кримських і казанських татар сучасна територія Росії - це територія, що багато в чому збігається з кордонами Золотої орди", - сказав Російській службі Бі-бі-сі керівник Центру історії та теорії національної освіти Інституту історії в Казані Марат Гібатдінов.

Пілотний примірник навчального посібника буде готовий до 1 червня 2015 року, повідомив він. У меджлісі кримськотатарського народу ініціативу назвали хорошою, але засумнівалися в якості майбутнього підручника.