СБУ також має у розпорядженні паспортні дані найманців / фото УНІАН

Сайт Служби безпеки України оприлюднив список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії на крейсері «Варяг» ВМФ РФ.

Читайте такожРосійські найманці намагалися атакувати сили США в Сирії - Держдеп

У заяві голови відомства Василя Грицака, оприлюдненій прес-центром спецслужби, зазначається, що у списку – мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія Російської Федерації.

Відео дня

«Попри заяви Міноборони РФ про начебто непридатність крейсера «Варяг» для перевезення особового складу та техніки, СБУ на додаток оприлюднює список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доставлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (мешканці Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)»,– йдеться в повідомленні.

Грицак зазначив, що щонайменше для двох найманців з цього списку (О. Крохун та П. Соломонов) плавання на «Варязі» стало «подорожжю в один кінець». «Також зазначаю, що у разі виникнення у МО РФ «труднощів» у встановленні конкретних паспортних даних та адрес проживання вищезазначених громадян РФ з числа «ихтамнетов» Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію для донесення правди до громадян Росії та ліквідації «необізнаності» вищих офіцерів МО РФ», – йдеться в заяві голови СБУ.

фото ssu.gov.ua
фото ssu.gov.ua
фото ssu.gov.ua