Мустафа Найєм / фото УНІАН

Четвертий учасник групи, що напала на народного депутата України Мустафу Найєма, і який наносив удари, втік з України в Баку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам народний депутат.

"Найдивніше відбувається з четвертим учасником події, що приїхав "на підписку", безпосередньо наносив удари і судячи з усього був старшим у цій групі. Адреси реєстрації хлопця поліції були відомі, самого хлопця вже ідентифікували і обіцяли знайти, але тільки що з'ясувалося, що він...зник і встиг ВІДЛЕТІТИ в Баку рейсом із Борисполя", - написав він.

Відео дня

Читайте такожНападникам на нардепа Найєма оголосили підозри

Також Найєм звернув увагу, що поліція досі не виявила автомобіль BMW, на якому приїхав цей чоловік.

"Автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому він приїхав, операція "перехоплення" чомусь не зафіксувала і він досі не знайдений, хоча все відбувалося в один і той же час і другу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля у слідства немає і воно не вимагалось. Крім цього сам автомобіль був оголошений в розшук із великим запізненням", - пише Найєм.

Нардеп також додав, що спочатку нападникам інкримінувалася стаття "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження", але пізніше їм пред'явили звинувачення в хуліганстві. За його словами "епізодів побиття було два і участь у них брали кілька людей".

Також Найєм повідомив, що досі слідство не призначило судмедекспертизу.

"Без цих звернень та експертиз (привіт знаменитій поправці КПК) матеріали для передачі справи в суд будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні були на робочому місці", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, інцидент за участю депутата Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма в центрі Києва стався ввечері 30 квітня

Поліцейські встановили, що потерпілий рухався у власному автомобілі в напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав «Мерседес», почалася сварка. У цей момент до них під‘їхав автомобіль BMW. У ході конфлікту один із незнайомців вдарив депутата в обличчя. Зловмисники з місця події зникли.

Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план «перехоплення», тож невдовзі розшукуваний «Мерседес» знайшли, а неподалік затримали трьох осіб, які брали участь у конфлікті, їх доставили до управління поліції. Особу ще одного учасника конфлікту - водія BMW - поліція встановила, але його поки не вдалося знайти.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що нападники на Найєма – студенти Київського національного університету, чеченці за національністю.