У вівторок, 15 травня, президент Росії Володимир Путін взяв участь у відкритті автомобільної частини мосту через Керченську протоку.

Читайте такожПорошенко потролив окупантів, коментуючи відкриття Кримського мосту

Як можна побачити на опублікованих агентством Reuters фото, глава РФ за кермом КамАЗа очолив колону з 30 вантажівок, які проїхали Кримським мостом.

Раніше повідомлялося, що спочатку Путін поспілкувався з будівельниками мосту. До цього він ознайомився з готовністю Єдиного центру управління дорожнім рухом до роботи транспортного переходу через Керченську протоку.

Нагадаємо, про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент РФ Володимир Путін заявив одразу після анексії Криму - у березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію - влітку 2019-го.

Верховна Рада офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії.

Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».