Ілюстрація / REUTERS

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя використовував факт вбивства в Києві колишнього російського журналіста Аркадія Бабченка під час свого виступу в РБ ООН.

Читайте такожВ ОБСЄ зазивали негайно розслідувати вбивство Бабченка

Представник Росії зробив свою заяву під час засідання Радбезу у вівторок по ситуації в Україні.

Відео дня

"В Україні зачищають і закривають неугодні ЗМІ. Під яким приводом це робиться. Правильно – під тим, що вони агенти Кремля. Незалежних та опозиційних журналістів вбивають, злочини не розслідуються. Тільки що, сьогодні в Києві був убитий російський громадянин, журналіст Аркадій Бабченко", - заявив Небензя..

"Це сталося кілька годин тому. Можна припустити, що українська влада звинуватять в цьому Росію, це вже відбувалося кілька разів до цього. Інші журналісти тікають з країни від переслідувань, а якщо немає, то їх заарештовують, як Кирила Вишинського, українського громадянина, голову РИА Новости Украина", - продовжив він.

29 травня в російського журналіста Аркадія Бабченко стріляли в його будинку в Києві. Від отриманих поранень він помер в кареті швидкої допомоги. Раніше Бабченко заявляв, що покинув Росію тимчасово, оскільки неодноразово отримував там погрози на свою адресу і його сім'ї.