REUTERS

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ, співголова міжнародної слідчої групи Василь Вовк. Він зазначив, що розглядається версія, що літак був збитий ракетою земля-повітря. "Однією, напевно, з основних версій є та, що літак був збитий ракетним комплексом "Бук" з території, яка контролюється терористичними угрупованнями", - зазначив співголова міжнародної слідчої групи.

Читайте такожНідерланди відмовилися передавати ООН розслідування катастрофи «Боїнга-777»

Василь Вовк повідомив, що в тілах пасажирів авіалайнера виявлені металеві предмети, які не є елементами конструкції літака. "У тілах пасажирів знайдені металеві елементи, які не є елементами повітряного судна. Є підстави вважати, що це були елементи ракети", - сказав Василь Вовк.

Відео дня

"Ми сьогодні можемо констатувати, що літак впав внаслідок зовнішньої дії", - зазначив він.

Він також зазначив, що у справі багато людей допитані в якості свідків, але ще багатьох слід допитати після звільнення захоплених бойовиками східних територій України.

За його словами, представники міжнародної комісії сьогодні-завтра за згодою оприлюднять чергові проміжні результати розслідування. Зі свого боку це робить і українська сторона.