rodina.ru

«Ми не сприймаємо заяв про нібито анексію Криму і почали підготовку законопроекту, яким передача Криму Україні [1954 р.] визнається незаконною», - заявила Матвієнко.

Читайте такожПутін не вважає падіння економіки РФ «розплатою за Крим»

Член міжнародного комітету Ради Федерації Ігор Морозов каже, що рішення Політбюро ЦК КПРС і Верховної Ради СРСР про передачу Криму від РРФСР до Української РСР було прийнято без референдуму, який передбачала Конституція СРСР, повідомляють Ведомости.

Відео дня

«Вся формальна послідовність дій була порушена, і тепер потрібно повернутися до цього часу, привести ситуацію у відповідність з міжнародним правом і відновити історичну справедливість», - говорить парламентарій.

Член комітету Держдуми у справах СНД Василь Лихачов вважає, що для прийняття закону є всі юридичні підстави, оскільки при передачі Криму були порушені Конституція та інші нормативні акти СРСР.

Рішення було продиктовано інтересами політичної кон'юнктури тодішніх лідерів СРСР, каже Лихачов. У разі прийняття закону міжнародні судові інстанції не зможуть не брати його до уваги, вважає сенатор.