Кучма і Волкер обговорили ситуацію на Донбасі \ фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Представник у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма і спецпредставник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер обговорили необхідність закриття кордону з Росією для повернення миру на сході України.

Читайте такожСША радять Україні продовжити закон про статус ОРДЛО, щоб зберегти санкції

Про це йшлося у суботу під час зустрічі Кучми і Волкера, повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

Відео дня

«Леонід Кучма зустрівся зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Учасники бесіди підтвердили безальтернативність Мінських домовленостей та першочерговість виконання саме безпекової складової цього документу», - написала вона у Facebook.

Під час зустрічі Кучма підкреслив, що лише закриття кордону, виведення російського озброєння, техніки та військових формувань дозволить повернути на Донбас справжній мир.

Також у розмові взяла участь надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Волкер зазначив, що ситуація на Донбасі буде й надалі нестабільною, доки там перебуватимуть російські сили та існуватимуть маріонеткові утворення "ДНР" і "ЛНР". "До того часу, поки там знаходяться російські сили, маріонеткові формування ("ДНР" та "ЛНР" - УНІАН) і окупація продовжуватиметься, обстановка буде нестабільною", - сказав він.