Луценко зазначив, що його подання ґрунтується на матеріалах Національного антикорупційного бюро України / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради представив своє подання щодо зняття недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва через недостовірні відомості в електронній декларації депутата за 2015 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, Луценко зазначив, що його подання ґрунтується на матеріалах Національного антикорупційного бюро України.

Читайте такожНардепа Дунаєва хочуть позбавити недоторканості через 10 незадекларованих компаній – ЗМІ

Відео дня

Генпрокурор зазначив, що кримінальна справа порушена за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

«Суть зводиться до того, що народний депутат Дунаєв 30 жовтня 2016 року заповнив декларацію за 2015 рік. При цьому в порушення вимог закону, як вважає НАБУ, народний депутат Дунаєв подав завідомо недостовірні відомості в декларації, а саме, не зазначив інформацію про всі корпоративні права, що належать членам його сім’ї, та юридичні особи, власником, бенефіціаром або контролером яких він є», - сказав Луценко.

«Відомості про вартість часток в статутних капіталах суб’єктів господарської діяльності відрізняється від достовірних, на думку НАБУ, на суму в понад 168 млн грн», - додав генпрокурор.

«Ключовою юридичною підставою, яка спонукала мене поставити свій підпис під поданням про зняття недоторканності та прийти на засідання комітету, є висновок Національного агентства з питань запобігання корупції, яке вважає дії народного депутата Дунаєва порушенням чинного законодавства, яке встановлюється законом про запобігання корупції при заповненні декларації», - зауважив Луценко.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду надати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Дмитра Колєснікова.