Грицак домовився із британським колегою посилити співпрацю / фото УНІАН

Україна і Велика Британія домовилися посилити співпрацю у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності спецслужб Російської Федерації та кіберзагрозам.

Як повідомляє прес-центр СБУ, відповідної угоди досягнуто сьогодні під час робочої зустрічі голови Служби безпеки Василя Грицака з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом, що відбулась в Києві.

Читайте такожБританія відправить в Україну Королівську морську піхоту

Відео дня

Зазначається, що під час зустрічі голова СБУ поінформував британського партнера про напрямки та характер російської гібридної агресії проти України. Грицак ознайомив Воллеса із розгорнутою спецслужбами РФ широкомасштабною операцією з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні виборів, а також спробами дискредитації нашої держави перед міжнародною спільнотою.

«За результатами переговорів сторони досягли домовленостей про поглиблення двостороннього співробітництва у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності російських спецслужб та кіберзагрозам», - інформує прес-центр СБУ.

Грицак та Воллес також взяли участь у церемонії відкриття другого модуля навчальних курсів з проведення допитів з дотриманням основних прав людини, що проходить за підтримки британської сторони. Мета заходу: ознайомити співробітників СБУ із кращим досвідом та методикою британських правоохоронних органів у сфері проведення опитування очевидців та допитів свідків.