УНИАН

Про це заявив координатор парламентської коаліції, лідер фракції "Блоку Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає ZN.UA.

Як повідомляє прес-служба БПП, Луценко визнав, що процес проходить складно.

"Той, хто спробує торпедувати зміни до Конституції, обов'язково скаже про необхідність додати недоторканність депутатів і президента. Це безвідмовний механізм, який зривав завжди будь-яке голосування. Саме тому я говорю про необхідність поетапного голосування за реформи", - сказав він.

Відео дня

За його словами, суспільство на 100% готове до такого кроку, а ось в парламентському корпусі є, щонайменше, третина депутатів, які категорично проти зняття депутатської недоторканності, у тому числі і в коаліційних фракціях.

Читайте такожНовообраний депутат Гаврилюк заявив, що скасовувати депутатську недоторканність поки рано

"Я не розумію аргументів про те, що депутат повинен бути захищений, тому що, мовляв, без цього не було б Майдану. Це все маніпуляції. Той же Ігор Луценко, який про це говорить, не був захищений мандатом і тим не менш активно працював на Майдані. Я теж не був захищений і робив те, у що вірив. А ось Ірина Луценко мала цей мандат, що не завадило міліціонерам застосовувати проти неї фізичну силу, коли вона разом з іншими жінками-депутатами рятувала поранених 18 лютого в Маріїнському парку. Так що приклад трьох однофамільців - не на користь аргументу про те, що тільки депутатська недоторканність дозволить депутату протистояти агресивній владі", - розповів Луценко.

За його словами, депутатська недоторканність, яка давно стала фікцією для силових структур і колосальним подразником для суспільства, знищує довіру до парламенту.

"Ми повинні покінчити з цим, і я не бачу жодного аргументу. Але частина депутатів шукають ці аргументи", - зазначив координатор коаліції.