@poroshenko

Президент України Петро Порошенко вшанував пам`ять жертв терористичного акту, який було здійснено 7 січня в редакції тижневика Charlie Hebdo.

Як передає кореспондент УНІАН, Порошенко поклав квіти біля Посольства Франції в Україні в Києві на вул. Рейтарська, 39

”Je suis Charlie (Я також Шарлі)”, - сказав глава держави після покладання квітів.

Відео дня

Після цього президент разом з послом Франції в Україні Аленом Ремі ввійшов у приміщення посольства, де залишив свій запис у Книзі співчуття, ушанувавши пам`ять жертв терористичного акту, вчиненого 7 січня в редакції тижневика Charlie Hebdo.

Читайте такожУ Парижі в пам'ять про загиблих в Charlie Hebdo згасла Ейфелева вежа

”Україна вдячна Франції за її допомогу, за її солідарність в боротьбі з тероризмом на українській землі, і Україна солідарна з Францією в її боротьбі з терором. Саме в ці хвилини відбувається операція зі звільнення заручників, і ми молимося за життя жінки, яка опинилася в заручниках. Ми сподіваємось, що ця операція дуже швидко завершиться, і терористи будуть притягнуті до відповідальності”, - наголосив глава Української держави.

Як повідомляв УНІАН, вранці 7 січня зловмисники увірвалися в будівлю, де розташована редакція Charlie Hebdo в 11-му окрузі Парижа, і відкрили вогонь по людях, які там знаходилися. Нападникам вдалося втекти з місця події на автомобілі. 

Загалом в редакції журналу та поблизу неї терористи розстріляли 12 осіб - співробітників тижневика та поліцейських.

Читайте такожУ Парижі 11 січня відбудеться міжнародна нарада щодо боротьби з тероризмом

За даними ЗМІ, підозрюваними в атаці на редакцію Charlie Hebdo є двоє чоловіків віком 32 і 34 років — брати Саїд і Шериф Куаші. Третій можливий злочинець чекав співучасників у машині. Пізніше один з оголошених у розшук — 18-річний Хамід Мурад — здався поліції і заявив, що у нього є алібі. Двох інших підозрюваних поки що не знайшли.

Сьогодні у департаменті Сена і Марна у столичному регіоні Франції брати Куаші захопили заручницю.