РФ стягнула понад 300 танків на військову базу поблизу кордону з Україною / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна перекидає літаками частину військових підрозділів для підготовки відсічі можливої широкомасштабної агресії РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом міста Дніпро.

За словами президента, українські військові запросили введення воєнного стану для передислокації, для підготовки відсічі агресії. «Це мої конституційні обов’язки, і я несу відповідальність перед українським народом як верховний головнокомандувач Збройних сил України», - наголосив Порошенко.

Відео дня

Читайте такожРФ стягнула понад 300 танків на військову базу поблизу кордону з Україною – Порошенко

Він відзначив, що 60 днів – це мінімальний термін для повного розгортання бойових частин. «Я сказав: «Ні. Ми скоротимо термін бойового злагодження. Ми перекинемо літаками частину наших підрозділів, вибудуємо оборону, створимо резерв першої черги», - зауважив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдавського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.