Ілюстрація / REUTERS

Російська Федерація, Білорусь, Сербія та ще 16 країн на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку не підтримали ініційовану Україною резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

Трансляція засідання ГА ООН в Нью-Йорку відбувалася на сайті організації. Резолюцію підтримало 66 країн, утрималося 72.

Читайте такожМілітаризація на Азові може призвести до дестабілізації в Чорному морі - Могеріні

Відео дня

Зокрема, проти проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, Корейська Народно-демократична республіка (КНДР), Іран, Лаос, Мьянма, Нікараґуа, Російська Федерація, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Серед країн, які утрималися при голосуванні Китай, Казахстан, Аргентина, Бразилія, Індія, Індонезія, Мексика, Пакистан, Катар, Південно-Африканська республіка, Таїланд, Об'єднані Арабські Емірати та інші.

Як повідомляв УНІАН, Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів».

 Резолюцію Генасамблеї ООН підтримали 66 країн / скріншот УНІАН

У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її військові сили з Криму та припинити окупацію українських територій.

Також у резолюції висловлено заклик до Росії припинити переслідувати комерційні судна, а також обмежувати міжнародне судноплавство у Чорному й Азовському морях.