Ілюстрація / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вважає, що наразі не можна застосовувати як обмежувальний захід відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT).

Читайте такожВолкер розраховує на непродовження в Україні воєнного стану

Про це Волкер сказав в інтерв'ю газеті «День».

Відео дня

«Мене запитали про всілякі варіанти санкцій, включаючи SWIFT. І моя відповідь була така: це буде «ядерний варіант», оскільки це не тільки вплине на Росію, а також і на наших союзників. Тому їх - такі санкції - не можна виключати, але вони не є тим, що може бути використано», - заявив Волкер.

«Що стосується інших варіантів санкцій. Тут існує багато ідей», - додав Волкер.

«Але на цьому етапі я вважаю, що найважливішим для США є чітка трансатлантична єдність і солідарність, підтримка України після недавнього російського нападу, безпека України, територіальна цілісність і суверенітет. Ми не хочемо, щоб США заходили надто вперед, щоб наші європейські союзники не розглядали це як конфронтацію між США і Росією. Адже це зовсім не так», - зазначив спецпредставник США.

«Йдеться про те, що Росія діє проти України і Заходу, США - проти всіх нас. І саме тому ми працюємо тісно з нашими європейськими союзниками. У понеділок я був у Брюсселі, і саме з цієї причини говорив з представниками НАТО та ЄС про координацію нашої відповіді», - зазначив Волкер.