Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляє, що Росія очікує приходу до влади в Україні «адекватних» політиків, готових «до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це повідомляє прес-служба російського МЗС.

«Хотілося б сподіватися, що в Києві рано чи пізно до влади прийдуть адекватні люди, здатні до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності», - цитує Лаврова прес-служба відомства.

Відео дня

Читайте такожМЗС України жорстко відповіло на заяви Лаврова про "провокацію" поблизу Криму

За його словами, Росія «односторонніх дій щодо згортання відносин з Україною не робила і робити не збирається».

«Навпаки, виступаємо за збереження і створення умов для відродження багатопланових зв'язків і контактів», - запевнив глава МЗС.

При цьому Лавров не став коментувати персоналії «основних кандидатів на пост президента» України, які «вселяють надію на покращення відносин» між Москвою і Києвом.

«Але нас, зрозуміло, не може не турбувати ситуація, в якій іде підготовка до цих виборів. В Україні рівень насаджуваної зверху русофобії просто зашкалює. По суті, вона стала частиною державної політики. А нинішня київська влада керується не стільки інтересами своєї країни, скільки власними амбіціями, а також «рекомендаціями», а часом - прямими вказівками з інших столиць», - вважає глава російського МЗС.

Раніше глава МЗС РосіїСергій Лавров заявляв, що Росія боїться втратити відносини з Україною, визнавши терористичні організації "ЛНР" і "ДНР".