Сергій Лавров / REUTERS

Росія боїться втратити стосунки з Україною, визнавши терористичні організації «ЛНР» і «ДНР».

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, відповідаючи на питання про те, чому Росія не визнає «ДНР» і «ЛНР», передає ТАСС.

"Ви хочете визнати «ЛНР» і «ДНР»? А далі? Втратити всю іншу Україну, залишити її «нацистам»?" - сказав він.

Відео дня

На думку Лаврова, український режим має усі риси «неонацистського».

"Ми не воюємо з українським режимом. З українським режимом, який має усі риси «нацистського і неонацистського», воюють громадяни України, які живуть на Донбасі", - сказав Лавров.

Читайте такожЕксперт пояснив, що означає для України розрив "дружби" з Росією

Російський міністр також впевнений, що переважна частина українського народу «бажає» дружби з Росією.

Як повідомляв УНІАН, 6 грудня Верховна Рада прийняла закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією», внесений президентом України.

Законом припиняється з 1 квітня 2019 року дія Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією, укладеного 31 травня 1997 у Києві і ратифікованої Верховною Радою 14 січня 1998 року.

У законі вказується, що припинення дії договору обумовлено збройною агресією Росії проти України, що є істотним порушенням цього договору.

Припинення дії договору не звільняє Україну від будь-яких зобов'язань щодо його виконання і не впливає на права, зобов'язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого договору до припинення його дії, відповідно до статті 70 Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.