Захарова відзначилася черговою безглуздою заявою / фото tvc.ru

У МЗС РФ заявляють, що "дружнє ставлення" Росії до України та українського народу "не безмежне".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві сказала офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова у відповідь на прохання пояснити, чому в російському зовнішньополітичному відомстві постійно говорять про терміни нібито підготовлюваної провокації з боку України для продовження воєнного стану, але ця інформація жодного разу не підтвердилася.

"Ви маєте розуміти, для чого робляться подібні заяви (з боку МЗС РФ - УНІАН). Вони робляться для того, щоб зробити все необхідне і можливе для запобігання провокаційних дій", - сказала Захарова.

Відео дня

"Коли ти озвучуєш інформацію, яка є, про підготовлювані плани, називаєш все своїми іменами, привертаєш увагу спонсорів режиму, які так чи інакше були дуже стурбовані ситуацією в регіоні, все це спрямовано не на агресивну риторику, а на практичні, прикладні дії щодо недопущення цієї провокації , а якщо говорити конкретно, це було направлено на зрив цієї провокації", - додала вона.

"На ваше запитання, коли чекати провокацію: дуже хочеться сподіватися, що нам не доведеться її переживати заново, те безпрецедентне терпіння і дійсно по-справжньому дружнє ставлення Росії, яке було продемонстровано стосовно України і українського народу - це все теж не безмежне", - заявила Захарова.

Читайте такожУ Росії вимагають від України відмовитися від нового проходу військових кораблів через Керченську протоку

За її словами, мінімізацією цієї гіпотетичної провокації в Росії "займалися не одну годину", і для вирішення цього питання "було задіяно дуже велика кількість людей, щоб наслідки не були катастрофічними".

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Захарова слідом за підконтрольними Росії бойовиками на Донбасі заявила про запланований наступ українських Збройних сил для скасування виборів в Україні.

17 грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров переніс "провокації" України на російсько-українському кордоні на кінець грудня і пообіцяв у відповідь, що "мало не покажеться". За його словами, "додаткова інформація, яка у нас з'явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня Порошенко планує збройну провокацію і на кордоні з РФ, на кордоні з Кримом".

У Міністерстві закордонних справ України назвали ці заяви російської сторони черговою інформаційною операцією.