Денісова запропонувала російській стороні повідомити пропозиції за списком на обмін / фото facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала російській стороні повідомити пропозиції за списком на обмін українців, які утримуються в Росії, на росіян, затриманих в Україні.

Про це вона написала у Facebook.

Читайте такожУ РФ не відкидають можливості обміну захоплених українських моряків - росЗМІ

Відео дня

Український омбудсмен повідомила, що сьогодні зустрілася з головою постійної комісії з міжнародного співробітництва у сфері прав людини Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та правам людини Олександром Бродом та відповідальним секретарем Іриною Кіркорою.

"Поговорили про питання співпраці між мною та РПЛ РФ і можливості обміну, до якого українська сторона готова будь-якого часу. Знову наголосила на важливості медичних довідок, які ми досі не отримали, на що російська сторона теж захотіла отримати інформацію про своїх громадян", - зазначила вона.

Денісова повідомила, що запропонувала написати пропозиції за списком на обмін.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 січня, перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона неодноразово пропонувала Росії віддати 23 злочинців-росіян в обмін на звільнення 23 політв’язнів Кремля. Проте жодної відповіді російської сторони на ці звернення немає.