За словами Порошенка, зупинятися тільки на Україні в Кремлі не планують / Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Росія випробовує в Україні свої новітні технології гібридної війни, і зупинятися лише на Україні в Кремлі не планують.

Читайте такожПорошенко переконаний, що Україна стане повноправним членом НАТО і Євросоюзу

Про це він сказав на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Відео дня

«Саме Україні випало бути на вістрі сутички цивілізацій, на передовій захисту наших спільних цінностей, боротьби добра і зла. Лише повернувши Україні її територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах, ми відновимо віру у верховенство міжнародного права. Лише припинивши російську агресію, ми врятуємо світ від виплеканого в Кремлі вірусу реваншизму, вірусу неоімперіалізму. Я хочу, щоб світ про це знав», - зазначив президент.

Він нагадав, що 1 січня, у день, коли всі відзначали свято Нового Року, на Донбасі від обстрілу російських агресорів загинув український воїн – Микола Голубєв. У грудні йому виповнилося 20 років.

Президент закликав глав дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій доносили правду про неоголошену війну Росії проти України.

«Про те, що своєю самопожертвою українці захищають мир в Європі. Що зупинятися лише на Україні в Кремлі не планують. Що в Україні Росія випробовує свої новітні технології гібридної війни. І лише питання часу, де Кремль їх застосує завтра. В Москві добре розуміють стратегічну цінність України з точки зору реалізації своїх імперіалістичних фантазій. Розрахунок простий: що Україна впаде, що Україна не втримається. Якщо не втримається Україна – це лише підживить російські апетити в інших куточках Європи і світу», - зазначив він.

Порошенко підкреслив, що методи російської агресії міняються, незмінно стабільним залишається одне – відсутність прагнення до миру.