ДПСУ готова до візового режиму з РФ за біометричними паспортами / УНІАН

Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявляє, що прикордонне відомство готове до запровадження біометричного візового режиму з Російською Федерацією.

Читайте такожДПСУ посилює охорону кордону з Росією

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції.

Відео дня

Слободян заявив, що не може коментувати заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про біометричний візовий режим, оскільки Держприкордонслужба діє в межах повноважень і рішень, що приймаються на рівні держави. "Але ми готові до такого виду контролю. Йдеться про те, що якщо рішення буде прийнято - громадяни Російської Федерації будуть користуватися не просто закордонними паспортами, а біометричними закордонними паспортами. Ми повністю готові до виконання цього рішення. Тому що ми, по-перше, вже працюємо з 2017 року з біометричними документами, і по-друге, з 2018 року ми працюємо з біометричними даними. Тому для нас складнощів в тому, щоби проводити такий вид контролю, немає жодних", - сказав Слободян.

За його словами, наразі кількість громадян Російської Федерації, які їдуть до України з біометричними паспортами, невисока.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що у відомстві вже готуються до запровадження біометричного візового режиму з РФ, але для цього потрібне політичне рішення. У МЗС порахували, що в разі запровадження біометричного візового режиму з РФ буде додатково потрібно близько 70 українських консулів.