Головуючий судової колегії Владислав Дев'ятко / Фото УНИАН

Судді зачитали вже близько 100 сторінок вироку у справі про вчинення екс-президентом України Віктором Януковичем державної зради.

Про це кореспондента УНІАН повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко.

Свинаренко зазначила, що у суді зачитали уже близько 100 сторінок вироку, скільки ще залишилось зачитати, вона не знає.

Відео дня

Читайте такожСуд ще не визнав Януковича винним за жодною статтею КК - прес-секретар Оболонського суду

Відповідаючи на запитання, чи встигне суд сьогодні завершити виголошення вироку, прес-секретар сказала, що суд працює інтенсивно.

Тим часом судді продовжують читати вирок без перерви на обід. Зокрема, нині зачитують фрагмент щодо позиції захисників Януковича, яку вони озвучували впродовж всього періоду судових слухань справи, починаючи з 2017 року.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Оболонському райсуді Києва розпочали оголошувати вирок Януковичу у справі про вчинення державної зради та інших злочинів.

Суд вважає провину Януковича у держзраді доведеною, однак покарання ще не оголошено.

Екс-президента звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто в злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.

Прокурори просять суд призначити Януковичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.